Ciorba de burta

de LadyCrs in Ciorbe, 26 Sep 2012 | 5462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg burta vita prefiarta
  • 500 g smantana
  • 6 galbenusuri
  • un morcov
  • o ceapa
  • o lingurita otet
  • piper alb, sare
  • 6 litri apa
  • o capatana usturoi
  • otet dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc mic si se readauga cubuletele de burta.

Separat se amesteca galbenusurile cu smantana, o lingurita de sare, lingurita de otet si piperul pana cand devine cremoasa si se adauga in zeama, turnand putin cate putin si amestecand pentru a nu se taia. Se mai lasa la fiert doua, trei clocote.

Se serveste fierbinte cu mujdei,smantana si ciusca. Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru a avea o "fata" prezentabila se caleste un morcov dat prin razatoarea mica in putin ulei, care se va strecura si se adauga peste ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

lilik 1

27.09.2012, 00:15

tare gustoasa

dantes 1

29.09.2012, 11:24

Imi place ciorba de burta dar am impresia ca este cam multa smantana si oua

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta