Ciorba de burta

de Panacris in Ciorbe, 19 Oct 2012 | 6277 vizualizari

 

Clasica ciorba de burta, favorita de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba mea de burta era alba, prin cautarile mele, am zarit ciorba de burta cu adaos de morcovi si gogosari acri;) Am trecut la treaba si a iesit o deliciosenie.

 

INGREDIENTE

  • burta de vita proaspata curata 1000 g,
  • rasol de vita 300 g,
  • apa,
  • sare iodata,
  • foi de dafin,
  • piper boabe,
  • usturoi 3-4 catei,
  • morcovi 1 bucata mare,
  • ceapa 1 bucata,
  • telina cca 100 g,
  • gogosar acri 2-3 jumatati,
  • smantana grasime 12% 500g,
  • galbenus de ou 5 bucati.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce nu mai iese abur deloc.

Se scoate burta, se taie fasii, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol, apoi se pune in alt vas, peste care se strecoara zeama ramasa. Intre timp se taie gogosarul bucatele, morcovul fiert rondele, se adauga la ciorba de burta, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute. Smantana se bate energic cu galbenusurile de ou, adaugandu-se in ciorba de burta  la finalul fierberii, amestecandu-se continuu ptr a nu se  "imbranzi" ( nu am gasit alt termen :D)  oul.

Ciorba de burta se serveste fierbinte cu adaos de otet, leustean, ardei iute si usturoi dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti lua cu polonicul din ciorba de burta sa adaugati peste amestecul de ou cu smantana, aducandu-le la aceeasi temperatura, si abia apoi sa adaugati totul in oala cu ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ina 1

19.10.2012, 21:15

saptamana viitoare fac si eu

La Ancuta 1

19.10.2012, 21:53

chiar ma gandeam ca nu am mai mancat de multa vreme ciorba de burta

oO_ acnA _Oo 1

19.10.2012, 22:49

foarte buna mmmmm si arata atat de bine uffff

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta