Ciorba de burta

de diana91paris in Ciorbe, 2 Ian 2013 | 3627 vizualizari

 

este o reteta a mamei mele care o fac si eu, sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • Patrunjel verde
  • gogosar rosu murat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare apoi ii calim separat cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit morcovii, cu ajutorul unei site turnam morcovii cu uleiul in sita, iar sita o tinem deasupra oalei. Morcovii caliti se arunca (daca pun morcovi in ciorba o face mai dulce si eu de obicei nu pun). 

Cand burta e fiarta punem zeama de la cele 3 lamai, mai adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu smantana intr-un bol, dupa care punem in ciorba amestecand cu putina supa din ciorba pentru a nu se branzi smantana. La urma punem usturoiul pisat, iar pentru culoare punem putin patrunjel verde tocat si cateva feliute de gogosar rosu murat (daca e murat ii da ciorbei putina acreala)

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

diana91paris 1

03.01.2013, 00:19

mersi andreea.... NICI EU NU ERAM ASA DUPA EA...AM MANCAT LA CINEVA SI NU MIA PLAKUT...DAR RETETA ASTA O ADOR

Bya Ralu 1

03.01.2013, 00:36

buna ciorbita

adry88 1

03.01.2013, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta