Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat

de botcrina in Ciorbe, 6 Feb 2012 | 7768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • un pătrunjel
  • o ceapă
  • 6 cartofi mari
  • zeamă de pe ardei iuţi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă boia
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat:

Punem într-o oală la fiert ciolanul tăiat în două.

Când este fiert pe jumătate adăugăm în oală legumele tăiaite cubuleţe. După ce au fiert toate punem şi cartofii.

Răzuim pe partea fină a răzătoarei o jumătate de morcov şi-l călim într-o lingură de ulei pentru a da ciorbiţei o culoare frumoasă.

Facem un rântaş din făină, boia şi 3 linguri ulei.

La final dregem ciorba cu smântâna, zeama de pe ardei iuţi, sare şi piper după gust.

Este foarte bună servită cu ardei iuţi.

Cine doreşte poate să mai adauge in ciorbă smântână, zeamă de pe ardei iuţi sau de pe alte murături.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

06.02.2012, 21:57

arata asa bine in acea olicica!!!

botcrina 1

06.02.2012, 22:09

este un bol din lemn pt supe, cam mare ce-i drept pt o portie, dar in familie putem impartii

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:25

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui