Ciorba de cartofi cu costita afumata

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2010 | 21675 vizualizari

 

Pentru ca nu pot sa pun toata familia la zi de post :) in paralel fac si postez si din mancarurile casei .

 

INGREDIENTE

  • cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg)
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o bucata de radacina de telina,
  • un fir de telina ( frunze si tulpina) ,
  •  o radacina de patrunjel,
  • o ceapa mare,
  • un morcov mare,
  • un fir de tarhon verde sau conservat, 
  • 300 ml smantana,
  • sare,
  • piper,
  • bors magic pentru acrit,
  • o lingurita legume deshidratate sau delikat de legume ,
  • o lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata:

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.

Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta.  Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita ,  in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon)  pus direct in farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

31.03.2010, 16:41

cu costita nu am facut am sa incer arata grozav

Sylvia 1

31.03.2010, 17:56

Este excelenta doar ca putin cam calorica ca aproape orice mancare buna

Bya Ralu 1

28.02.2012, 15:52

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei