Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou

de Moni_alex in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2016 | 13220 vizualizari

 

O bunatate de ciorba!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o telina
  • 4 linguri ulei
  • 300 de zarzavat pentru ciorba (facut de mama mea care contine si ardei)
  • 500-700 ml zeama de varza
  • sare daca mai e nevoie
  • o legatura leustean verde
  • o legatura de patrunjel
  • un ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou:

Am curatat legumele si le-am spalat.

Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.

 Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat legumele, dupa care am turnat 3-4 litri de apa. Am lasat la foc potrivit pana au fiert legumele.

Intre timp am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.

Am adaugat cartofii in ciorba si am mai lasat sa fiarba 30 de minute.

Apoi am adaugat zarzavatul si am mai lasat sa fiarba 15-20 de minute.

Zeama de varza o fierbem separat si apoi o adaugam in ciorba

O mai lasam sa fiarba 15 minute si apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie sa adaugam. Cand e gata oprim focul.

Am batut un ou si l-am pus in ciorba fierbinte.

Am pus leusteanul si patrunjelul taiate marunt ,am amestecat bine si am acoperit cu un capac. Am lasat -o acoperita cam 15 minute inainte sa o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta a la grec