Ciorba de conopida

de RODIMUR in Ciorbe, 22 Oct 2017 | 13257 vizualizari

 

O ciorbiță foarte bună și gustoasă. Practic, am "descoperit"  conopida doar de câțiva ani, dar de atunci experimentez fel de fel de rețete și sunt încântată de rezultate. Gustul bun al acestei ciorbițe este dat în primul rând de conopidă, care nefiind fiartă prea mult, a rămas întreagă și plăcută la mestecat, de la smântână, usturoiul feliat și de la legumele care potențează celelalte gusturi.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de conopidă proaspătă
  • 1 morcov mare
  • 1/2 țelină
  • 1 roșie medie
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri de smântână grasă
  • 1 gălbenuș (facultativ)
  • ulei pentru călit legumele
  • 4 căței de usturoi
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida:

Conopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele.

Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul se taie cubulețe, iar ceapa se taie mărunt și se pune la călit, într-un vas cu suficient ulei, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.

Spumuiți, când este cazul și completați cu apă, când scade.

Roșia se spală și se taie cubulețe.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă, după care se taie mărunt.

Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ardeii, morcovul, țelina și roșia. Se lasă puțin să se călească înăbușit, după care se adaugă 4-5 pahare de apă și se lasă oala să fiarbă la foc mic.

Curățați usturoiul, spălați-l și tăiați-l felii subțiri.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă buchețelele de conopidă și usturoiul feliat. Se mai lasă la fiert încă 4-5 minute.

Între timp, se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou și după ce au trecut 4-5 minute de când ați pus conopida în ciorbă, adăugați smântâna cu ou, subțiată cu apă. 

Mai lăsați să fiarbă un clocot-două, condimentați cu sare și piper, adăugați frunzele de pătrunjel, după care opriți focul de la aragaz și acoperiți oala cu un capac.

După un sfert de oră, puteți servi ciorbița, cu ardei iuți.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea mult, ca să nu se ardă și să devină amară, ci doar înmuiați-o puțin, ca să devină transparentă și să aibă un gust dulce.

2

Nu adăugați conopida în oală, decât atunci când legumele celelalte sunt aproape fierte.

3

Conopida fierbe foarte repede, așa că va trebui s-o puneți în oală la sfârșit. Dacă va fierbe prea mult, se va sfărâma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu corcoduse