Ciorba de conopida cu carnati si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Noi 2021 | 3727 vizualizari

 

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica -1 kg
  • 300 gr carnat de casa
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu carnati si smantana:

  1. Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
  2. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
  3. Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
  4. Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc .
  5.  Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri .
  6. Tot acum puneti si orezul .
  7. Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat .
  8.  Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor .  .
  9. Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul .
  10. Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
  12. Buchetelele de conopida se adauga in  fiecare farfurie la servire .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat d esodiu , se limpezeste cu apa rec esi se pune doar la sfarsit inzeama . Veti obtine o ciorba gustoasa chiar si pe placul mofturosilor .

2

Nimic nu se pierde. Am folosit si frunzele verzi , proaspete de langa conopida . Le-am taiat fasii si le-am pus in ciorba . Aceste frunze contin in proportie de 77% vitamina C .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu carnati si smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu iaurt