Ciorba de curcan cu stevie si taietei de casa

de Rahela Velicu in Ciorbe, 20 Dec 2017 | 3309 vizualizari

 

O ciorba foarte gustoasa.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 3-4 cartofi
  • 4-5 linguri bulion sau rosii in bulion pasate
  • stevie, eu am avut congelata
  • sare
  • leustean

Pentru taietei:

  • 1 ou mediu
  • 5 linguri de faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu stevie si taietei de casa:

Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa tocata cubulete si o lasam 25-30 de min. Adaugam pastarnacul taiat rondele, cartofii taiati cuburi, stevia ( eu am avut congelata) si rosiile pasate si lasam in continuare la fiert. Pregatim si taieteii din ou cu cele 5 linguri de faina. Aluatul nu este moale si nici lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si deasupra alatului si il intindem intr-o foaie cat putem de subtire. Rulam foaia intinsa si taiem cat se poate de subtiri taieteii. Ii rasfiram si ii punem in ciorba la fiert.

Cand sunt si taieteii fierti, adaugam si leusteanul tocat.

TIPS-URI

1

Taieteii se taie cat mai subtir caci se vor umfla.

2

Pentru a fierbe mai repede carea de curcan, daca este nevoie, adaugati 1 lingurita de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu stevie si taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla