Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata

de Merisor in Ciorbe, 30 Mai 2018 | 5783 vizualizari

 

Mie îmi place ciorba de dovlecel cu roșii simplă, dar cum ai mei sunt mari iubitori de preparate cu carne, am adăugat de data aceasta și niște scăriță afumată și a ieșit chiar foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 5 roșii bine coapte
  • 1 scăriță afumată( 800 g)
  • 2 cepe galbene
  • 2 grăunți de usturoi
  • 3-4 frunze de busuioc
  • un praf de cimbru uscat
  • un praf de piper măcinat
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, galben
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • 2 linguri bulion de zarzăre
  • 2,5 l apă
  • 110 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata:

Spălăm scărița afumată, o porționăm și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.

O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clătim carnea și o punem din nou la fiert în 2,5 l de apă și o lăsăm să fiarbă 30-40 de minute, până începe să se desprindă carnea de pe os.

Nu uităm să îndepărtăm spuma care e formează.

Prima apă este pentru a îndepărta surplusul de afumătură, care nu este chiar sănătoasă.

Curățăm ceapa și morcovul, le tocăm mărunt și le călim  în uleiul încins, stropindu-le din când în când și cu puțină apă.

Punem apă la fiert cu puțină sare și opărim roșiile în ea, pentru a le putea curăța.

Când apa începe să clocotească, adăugăm roșiile și stingem focul.

Le lăsăm 2-3 minute, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm.

Când legumele de pe foc sunt bine pătrunse, adăugăm roșiile tocate în cuburi și le lăsăm să fiarbă  aproximativ 15 minute, timp în care condimentăm sosul obținut cu piper, usturoi răzuit, frunze de busuioc rupte și puțin cimbru.

Adăugăm apoi dovlecelul curățat și tocat în cuburi, aredeiul gras, de asemeni tocat în cuburi  și le amestecăm bine, lăsându-le să fiarbă 10 minute în sos, apoi adăugăm supa cu scărița afumată.

Gustăm ciorba și o acrim după gust. Eu am avut bulion de zarzăre, sau corcodușe.

O mai lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, timp în care se întrepătrund toate gusturile, apoi adăugăm câteva fire de mărar verde, stingem focul și după 5 minute, adăugăm și pătrunjelul verde.

Servim ciorba de dovlecel cu roșii și scăriță afumată, simplă, cu ardei iute, sau cu smântână, după preferințe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu "taieturi"