Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)

de kamy in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 16122 vizualizari

 

Pe locul 2 in preferintele Sabinei...asa ca...a trebuit sa o fac

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 700 gr de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
  • 500 ml de bulion
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta):

Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.

Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.

Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).

Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si  4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

stiu ca rantasul nu-i sanatos ,dar Sabinei ii place ciorba asta ....groasa,asa ca ....

2

daca rantasul are cocoloase,adaugati-l in ciorba trecut printr-o sita

3

ca verdeata se poate pune si leustean si patrunjel,ce va place:eu ...cum da frigul sunt cu tarhonul iar vara cu leusteanul(la ciorbe)

4

se poate servi si cu smantana

5

si bineanteles cu ceapa sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kamy 1

22.10.2010, 12:31

lilik...hai ca ptr tine pescuiesc

kamy 1

22.10.2010, 12:32

postavarule....ca pe la noi..

kamy 1

22.10.2010, 12:33

rocsy... buna...buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon