Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl in Ciorbe, 21 Iun 2021 | 3517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g afumatura de porc
  • 300g fasole boabe albe
  • 1 ceapa uscata
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • taitei
  • Borș de putină
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele. Cureti ceapa galbenă si o toci marunt, iar cea verde o tai rondele. Ardeiul il cureti de cotor, seminte si il tai cubulete. Morcovul decojit il tai cubulete. Pastarnacul, telina si radacina de patrunjel le cureti si le pui la fiert intregi (daca doresti poti sa le tai cubulete) si le scoti la final. Adaugi o lingura de sare si lasi sa fiarba la foc potrivit.

Cand fasolele sunt fierte mai adaugi apa (daca este cazul), sare si piper dupa gust, borș de putina (dupa gust), bulionul si taiteii si mai lasi sa clocoteasca timp de cateva minute pana cand au fiert taiteii. Adaugi patrunjelul tocat marunt si opresti focul. Acoperi oala 10 minute, apoi poti servi.

Servești ciorba cu ceapa si paine de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

22.06.2021, 12:00

Rocsi 1

23.06.2021, 19:47

Chiar in week-end am pregatit si noi! Ce am mai savurat-o!

dantes 1

24.06.2021, 11:47

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura