Ciorba de fasole cu costita

de Kori in Ciorbe, 3 Oct 2011 | 6169 vizualizari

 

Romanii si fasolea sunt prieteni vechi, iar familia mea nu face exceptie de la aceasta:)). Si ciorba asta este una din preferate. Este un fel de gulyas de fasole boabe si e o reteta des intalnita pe la noi. Eu am vrut sa o fac cu ciolan afumat dar nu am gasit asa ca am luat costite afumate si carnati picanti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe 
  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 3 radacini de patrunjel mai mici
  • 1 radacina pastarnac
  • 3, 4 cepe mici, mici
  • 300 gr costite afumate
  • 200 gr carnati afumati picanti (dupa gust)
  • 1/2 l bulion
  • 3 cuburi de concentrat de vita (knorr sau magi)
  • piper
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Am spalat fasolea bine si am pus-o la inmuiat aprox 3 ore (sau cu o seara inainte). Am fiert-o 5 minute si am aruncat apa. Apoi am pus fasolea, cepele curatate intregi, radacinile taiate bucati mari, costita taiata bucati pe langa os, carnatii taiati bucati mari in oala cu apa sa treaca peste toate ingredientele cu o palma si un pic.

Dupa ce a inceput sa clocoteasca am adaugat cubuletele de concentrat de vita, sarea dupa gust, piperul si cateva fruze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mic vreo 30-40 de minute, si apoi am adaugat bulionul (daca a scazut apa prea tare, se mai poate adauga apa sa fie de consistenta unei ciorbe)  si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se gusta si daca sunt gata fasolea si radacinile, se pune cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt, se mai lasa 1 minut pe foc si gata.

Daca vreti se poate scoate ceapa intreaga la sfarsit, noua ne place, asa ca o las acolo:)

Se serveste cu smantana si ceapa rosie sau ardei iute si bineinteles cu paine proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sidy 1

04.10.2011, 07:33

Hmmmmm...cat e de bunaaaaa

MIUTA 1

04.10.2011, 12:51

jolygina 1

05.10.2011, 09:33

da da sunt de acor ca-i foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi cu loboda