Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

de Panacris in Ciorbe, 10 Apr 2014 | 12421 vizualizari

 

O ciorbă dulce, savurată de toți Zmeii, chiar dacă e fără carne;) Le aduce aminte de concediile petrecute în Maramureș la verișori ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole galbenă congelată cca. 600 g,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • usturoi verde 2 bucăți,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • smântână cca. 200 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • mărar proaspăt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână:

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.

La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină  apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;) 

Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)

Spor și poftă bună! :-* 

TIPS-URI

1

dacă se va folosi fasole proaspătă, aceasta se va pune la fiert deodată cu legumele;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena pastai