Ciorba de fasole in bol de piine

de janet in Supe/Ciorbe, 29 Mar 2010 | 5174 vizualizari

 

Ciorba asta o fac cind am mai mult timp de stat in bucatarie, pentru ca dureaza ceva pana le facem pe amandoua(sa coacem paine si sa fierbem fasolea), dar este o ciorba gustoasa si dupa placerea cu care este consumata de baietii mei, efortul este rasplatit.

 

INGREDIENTE

  • -400 gr fasole boabe
  • -1 ceapa mare
  • -2 morcovi potriviti
  • -dintr-o telina potrivit de mare-2 felii
  • -un ardei gras
  • -500 ml bors acru
  • -un ciolan afumat
  • -patrunjel,
  • leustean si cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in bol de piine:


Alegem fasolea de impuritati si o spalam.
O punem la foc cu jumatate de oala de apa.
Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o suporta mai bine).
In timp ce fasolea fierbe , taiem ciolanul , il spalam cu apa fiarta (tot de 2-3 ori)pentru ca sa ii mai scoatem din fum (daca este prea afumat) si il punem sa fiarba impreuna cu fasolea.
Lasam sa fiarba (daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind, apa calda).
Taiem zarzavatul marunt ,ceapa, morcovul si telina, cind fasolea si carnea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul.Ardeiul gras il vom pune cind celelalte legume sunt aproape fierte,(ardeiul neavand acelasi timp de fierbere ).
Cand totul este fiert, acrim cu bors si adaugam pentru aroma,cimbru,patrunjel si leustean taiat marunt.
Ciorba asta ne place sa o servim din boluri de piine.
Coc 3 painici (cate una de fiecare )in forme cilindrice ,le tai un capac,le scobesc miezul si le umplu cu ciorba.
Mananci atat ciorba, cat si bolul!
Pofta maaare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in bol de piine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sylvia 1

30.03.2010, 17:27

Excelent arata chiar ammancat in Romania la un restaurant in Cluj

janet 1

30.03.2010, 17:42

Sa stiti ca este tare buna ,asa cu piine de casa!Piinea fiind ,chear bolul!

mamaieelena 1

30.05.2012, 10:38

excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare