Ciorbă de fasole verde

de carmenvlad in Ciorbe, 18 Aug 2011 | 6333 vizualizari

 

Ciorbă de fasole verde

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole verde
  • 3 rosii potrivite
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă Maggi, secretul gustului de legume
  • Câteva boabe de piper
  • 3 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 crenguţă verde de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole verde:

Preparare reteta de Ciorbă de fasole verde

Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se adaugă sarea, boabele de piper şi se lasă să dea în fiert. Apoi se adaugă fasolea verde, morcovul tăiat în două, rădăcina de pătrunjel, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 sau 25 de minute. În acest timp,  într-o tigaie se pune uleiul, se caleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe sau date prin răzătoare. Se lasă să dea câteva clocote şi se răstoarnă peste ciorbă. Se adaugă secretul gustului şi se potriveşte de sare dacă mai este nevoie. Se lasă ciorba să fiarbă la foc mic, încă 20 de minute. Se oprşte focul, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi crenguţa de cimbru verde.

Se acoperă oala cu capacul şi se lasă 10 minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.  Ciorba de fasole verde se serveşte caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

20.08.2011, 11:04

ador acesta ciorbita

carmenvlad 1

21.08.2011, 09:01

Dragele mele va multumesc! Legumele sunt preferatele mele in aceasta vara si caut sa ma bucur cat mai mult de aroma si savoarea lor.

cocolina 1

21.04.2012, 20:24

Buna,buna foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun