Ciorba de fasole verde cu dovlecel

de Julie in Supe/Ciorbe, 21 Iun 2010 | 8085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g pastai de fasole verde
  • un dovlecel mai mare sau doi mai mici
  • 2 morcovi
  • o ceasca orez
  • o bucata de telina
  • o ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 500 ml bors sau zeama de corcoduse
  • patrunjel
  • 3 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu dovlecel:

Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina  le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape.

Punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam morcovul, telina,orezul si ceapa. Lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam  fasolea verde , dovlecelul si uleiul.

Dupa inca 10-15 minute adaugam borsul ,fiert si spumat separat, sau zeama de la corcoduse ,fierte separat si strecurate. Potrivim gustul cu vegeta si sare daca mai este nevoie. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

Ciorbica de fasole verde cu dovlecei este foarte  buna si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (7)

Julie 1

21.06.2010, 15:53

Rocsi,Laly multumesc !

Bunica 1

24.06.2010, 07:25

Foarte buna ciorbita !Ador ciorbele de zarzavat

Julie 1

24.06.2010, 09:03

Ma bucur Bunica! Multumesc de vizita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde