Ciorbă de găină

de Dana_Retetegg in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 12084 vizualizari

 

Fiindca gaina noastra nu a fost foarte batrana a fiert relativ repede si ciorba a fost o bunatate! Va invit la o portie daca nu ma credeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina (piept, spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpele nu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 cartofi,
  • 2-3 linguri mix de legume (mazare, fasole pastai, morcov, etc),
  • 3 rosii,
  • 1/2 telina,
  • taitei,
  • patrunjel,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de găină:

Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa.

Am pus din nou la fiert oala cu gaina si apa cat mai multa pentru ca a fiert singurica 1 ora si 20 de minute [treaba cu fiertul depinde de fiecare gaina, respectiv daca e 'babaciune' sau 'puicuta':))]. A mea era cam middle-age:))

Dupa ce am fiert-o 1 ora si 20' am inceput sa pun legumele in ordinea pe care o folosesc mereu: morcovul, telina, mix-ul de legume, ceapa, ardeiul, cartofii.

Cand legumele au fost aproape gata toate, am adaugat rosiile decojite si razuite (sau taiate cuburi mici) si am potrivit de sare.

Am adaugat apoi taiteii si verdeata.

Am servit-o aburinda, e nemaipomenit de buna si cu un ardei iute langa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de găină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zeama de cocos in stil Basarabean