Ciorba de gaina cu taietei de casa

de Bucataras Medi in Ciorbe, 14 Apr 2010 | 10161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - o gaina (cca. 2,5 kg)
  • - 2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • - 2 cepe
  • - 2 ardei grasi
  • - 4 - 5 rosii
  • - 1 l bors
  • - o legatura de leustean
  • - 250 g taitei de casa (2 oua, sare, faina)
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taietei de casa:

 Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si un strop de sare. Se lasa sa fiarba pana cand carnea se fragezeste. Se adauga legumele taiate marunt si se lasa la foc mic sa fiarba.

In timp ce fierbe ciorba, se pregatesc taiteii si se adauga si ei in ciorba. Cand totul este fiert se adauga rosiile date prin razatoare si borsul. Se mai lasa la fiert circa 15 min.

Se ia ciorba de pe foc si se asezoneaza cu leustean verde.

Se poate servi ( cui ii place ) cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:16

oana, multumesc de vizita si aprecieri...................

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:16

sylvia, te astept cu mare drag la o portie...................

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:18

buna ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de legume, cu loboda si leustean