Ciorba de gasca

de liana_geicu in Ciorbe, 10 Noi 2009 | 22792 vizualizari

 

Aceasta ciorba imi aduce aminte de copilarie, la mine acasa se serveste des si pentru ca imi era pofta de gustul de ciorba de gasca acrita cu zeama de varza am zis sa o prepar chiar eu azi.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia (1 verde, 1 rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • suc de rosii 
  • 250 ml zeama de varza
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, fidea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gasca:

Carnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se spumeaza (la mine nu a fost nevoie). Cand s-a fiert carnea (eu am dezosat pieptul si l-am taiat bucatele mici), se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa ce au dat cateva clocote si cartoful este aproape fiert se adauga sucul de rosii, zeama de vaeza si sare dupa gust. Mai lasam un pic sa fiarba cu sucul de rosii si zeama de varza si adaugam fideaua (un rotocol am pus eu) si dupa alte cateva clocote stingem focul. La sfarsit adaugam patrunjelul taiat marunt.

Ideal ar fi sa fie cat mai multa verdeata (mie asa imi place), dar am avut doar patrunjel, leusteanul ii da o aroma aparte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de rosii se pune cand cartoful este aproape fiert pentru ca il intareste

2

Carnea se incearca cu o furculita daca este fiarta. Carnea trebuie sa se desfaca usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:22

Eu sunt innebunita dupa ciorbita acrita cu zeama de varza indiferent care ar fi ingredientul principal!

crysady 1

25.11.2009, 18:46

Am sa incerc si eu aceasta reteta pentru baietii mei!

Panacris 1

16.01.2014, 18:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu multe legume