Ciorba de legume cu galuste

de Raisha in Ciorbe, 19 Noi 2013 | 13891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ciorba
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2-3 ardei
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • patrunjel
  • delikat
  • sare, piper
  • Galuste
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 8-9 linguri gris
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu galuste:

Spalam legumele si apoi le taiem marunt...

Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac.

Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa, bulionul.

Intre timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste spuma de albus si amestecam. Adaugam apoi grisul in ploaie lingura cu lingura si omogenizam.

Dam focul mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba. Cu lingurita uda luam din compozitie si o adaugam in ciorba. Lasam sa firarba la foc mic 15-20 de minute. Incercam galustele daca sunt fierte suficient.

La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Potrivim ciorba de sare si piper si luam de pe foc.

Pofta mare! :-)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarzavat cu orez si otet de pe ardei iute