Ciorba de linte cu carnati de casa

de adnia in Ciorbe, 3 Ian 2013 | 3701 vizualizari

 

Am fost mereu curioasa sa vad ce gust are lintea: am citit mai peste tot despre proprietatile sale, cat e de sanatoasa , ce minunata si rafiata e in mancaruri...asa ca m-am hotarat sa incerc. M-am dus la magazin, si printre alte cumparaturi s-a aflat si lintea (eu am luat verde, desi exista o mare varietate de culori)...si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -200 gr. linte
  • -200 gr. carnati de casa, eventual putin afumati
  • -200 gr zarzavat pt ciorba (morcov, pastarnac, telina, cartofi, ardei gras etc)
  • -2 linguri ulei
  • -1 frunza dafin
  • -1 catel de usturoi
  • -1 lingura otet de mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu carnati de casa:

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am pus alta apa, cat sa acopere toate ingredientele din oala si am lasat din nou la fiert la foc mic. Dupa ce toate s-au muiat bine, am pus si ustoroiul pisat bine si am mai lasat oala pe foc 3 min. Am servit fierbinte.

Chiar a fost buna si mi-a adus aminte de ciorba de fasole boabe cu afumatura.

P.S. In reteta originala, ciorba asta se numeste, de fapt, supa, dar de ce s-o fi chemand asa, nu stiu. Mie tot ciorba mi s-a parut, mai ales ca trebuie sa iasa ceva mai groasa...In fine, cum s-o numi, a fost chiar buna si cred ca o voi repeta!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

adnia 1

04.01.2013, 10:05

Andreea, nici eu nu mancasem pana am incercat-o...si mi-a placut!

Lau 1

04.01.2013, 13:08

adry88 1

04.01.2013, 18:17

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post