Ciorba de miel

de oanapl in Ciorbe, 18 Mai 2021 | 3357 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de musafiri. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Mihaelei căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri oțet de mere
  • 1 lămâie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.
Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă.Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .

Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 
La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu costita afumata