Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 115389 vizualizari

 

“Este sinonima cu bucuria gastronomica si rituala a Pastelui crestin”, spunea Radu Anton Roman.
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pastirnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
  • 100 gr orez
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
  • 20 boabe piper
  • sare
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet)
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman:

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.

Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).

Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).

Se spumuieste.

Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.

Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.

Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.

Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.

Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.

Se presara leustean si tarhon verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:20

TamaraBucur 1

02.05.2018, 10:37

Cum pui carnea şi zarzavaturile la fiert in acelaai timp? Când trebuie să iei spuma lăsată de carne, iei si zarzavaturile si le arunci? Urmatoarea rețetă a aceluiaş R.A.R.e cea adevarata, cred, asta e o copie ieftina explicată greşit, intenționat sau nu ...cine ştie!

Sidy 1

11.10.2021, 06:15

E delicioasa...indiferent de comentariile rautacioase !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel