Ciorba de perisoare

de Flori in Mancare copii, 9 Iun 2009 | 9013 vizualizari

 

Asta asa, sa mai diversificam rutina. Ca pe copil il tot diversific de pe la 6 luni, uneori cu succes, alteori fara. Asadar:

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • putin orez
  • un ou
  • un cartof nou
  • 2-3 morcovi tineri
  • un fir ceapa verde
  • un ardei gras
  • o rosioara (eu n-am avut)
  • un pastarnac mic
  • cateva boabe de mazare
  • cateva pastai verzi
  • patrunjel verde
  • o ligura ulei de masline
  • o lingura smantana
  • o lamaie (sau bors)
  • un praf sare (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Cu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta telina, asa ca n-am pus. Am preferat insa sa "arunc" cateva boabe de mazare, pt ca ajuta mult la digestie. Taiem f marunt toate legumele si le calim pret de cateva min. intr-o lingura de ulei de masline, la foc potrivit. Adaugam apa si lasam sa inceapa sa fiarba. In acest timp, tocam f fin carnea (eu am facut-o la robot, aproape pasta), adaugam in ea oul si putin orez, cat sa se inchege. Cand legumele au dat in clocot, oprim din fiert, facem perisoarele (ca sa nu se lipeasa de mana, udam palmele inainte sa rotim perisoara) si le dam drumul in apa cu legume. Fierbem la foc potrivit cam 30-40 minute. La final, dregem cu smantana si acrim cu bors sau zeama de lamaie (eu prefer lamaia daca nu am bors facut in casa, incerc sa-l evit pe cel din comert). Presaram patrunjel verde si...dorim pofta mare puiului, ca sa "nu ramaie repetent si anul acesta" .:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara