Ciorba de perisoare

de Maria_Laura in Ciorbe, 3 Feb 2014 | 3838 vizualizari

 

Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 4 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1-2 oase de porc (dar sa aiba si putina carnita pe ele) sau carne de pui sau chiar fara carne (fiecare dupa preferinte);
  • rosii sau bulion
  • 50 gr. orez (optional)
  • otet
  • 2 oua
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne macinata
  • 1 ou
  • frunze patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • sare si piper
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele:

Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.

Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.

Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).

Se acreste dupa gust!

Se serveste cu smantana si ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec