Ciorba de peste

de raus in Ciorbe, 21 Noi 2010 | 11958 vizualizari

 

De preferat este ca ciorba de peste sa fie preparata intr-un ceaun pe o soba cu plita la foc de lemne.Este necesar sa folosim o mare varietate de peste(atat cat e posibil).

 

INGREDIENTE

  • capatzani si cozi de peste mare(crap,novac,salau)                                              
  • 1-1,5 kg de peste marunt(caras,platica,biban,oblete,rosioara)                           
  • 1 litru bors                                                                                                   
  • 2-3 cepe potrivite                                                                                          
  • 3 morcovi                                                                                                      
  • 1 telina                                                                                                         
  • 1 patrunjel                                                                                                     
  • 1 ardei gras                                                                                                   
  • 4 cartofi                                                                                                         
  • 200 gr.de zarzavat de la borcan                                                                       
  • 1 leg.de leustean                                                                                           
  • icre si lapti de la mai multe soiuri de peste                                                       
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert zarzavatul, se adauga cartofii taiati in cuburi mari, bucatile de peste si icrele si laptii.Separat, se da borsul in clocot si se aduna spuma.Cand a fiert si pestele se adauga borsul fierbinte,zarzavatul de la borcan si o parte din leusteanul tocat marunt.Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust.Se poate servi atat fierbinte,cat si rece,mai ales dupa o petrecere lunga.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 15:11

foarte buna

Sylvia 1

23.11.2010, 12:00

Bun venit in trupa Minunata ciorbita asta tare imi place si mie. Super daca ai avut de unde sa pui si icre, o reteta adevarata 5 furculite

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste cu zeama de varza