Ciorba de post cu cartofi noi

de Valclaudia in Ciorbe, 13 Aug 2017 | 4442 vizualizari

 

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu mereu pun legumele putin la sotat atunci cand prepar ciorba, am respectat in mare parte reteta Oanei, careia ii multumesc! :)
 

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1/2 telina mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 rosii mari de casa trecute prin robot
  • 1 lingurita bors magic din comert
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • leustean verde dupa gust
  • cca 2 l apa plata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de post cu cartofi noi:

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.

Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.

Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita in morcovi si cartofi.

Adaugam rosiile trecute prin robot si lingurita de bors magic.

Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi oprim focul.

Presaram patrunjel verde si leustean dupa gust, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de post cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu galuste