Ciorba de praz

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 10 Mar 2017 | 9405 vizualizari

 

Am preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 400 g praz curatat de foi
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • 1 ardei gogosar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de apio
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • apa
  • 50 g orez
  • 1-2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • zeama de varza acra, dupa gust
  • 2-3 frunze de apio
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz:

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.

Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Dupa ce s-a inabusit prazul, se adauga toate aceste legume, impreuna cu putina sare, putin piper si o lingurita de boia de ardei dulce. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa, daca este necesar. Dupa ce legumele s-au fiert pe jumatate, se adauga orezul spalat.  

Cand tot ceea ce este in cratita, s-a patruns bine, se adauga rosiile pentru iarna si zeama de varza, dupa gust. Se mai lasa sa clocoteasca circa 10 minute, dupa care se presara frunzele de apio spalate si tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"