Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 16 Dec 2013 | 3889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. prosciuto
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr. linte rosie
  • 6 ciuperci (champinion)
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • patrunjel verde tocat (o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci:

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat.

Curatam ceapa,morcovul si ciupercile.

Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem.

Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante.

Calim putin ceapa peste feliutele subtiri de prosciuto prajite, adaugam rondelele de morcov si feliile de ciuperci.

Condimentam cu sare si piper, adaugam foaia de dafin si lingurita de pasta de tomate,bobitele de mustar, punem apa (cca 4-5 cani) si lasam sa fiarba la foc potrivit in jur de 20 minute.

Adaugam lintea umflata, mai punem putina apa daca mai este nevoie, adaugam tarhonul uscat si mai fierbem la foc potrivit alte 20 minute.

Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat si lasam sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba turceasca de linte