Ciorba de pui a la grec

de Adinacarla in Ciorbe, 19 Feb 2011 | 8340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe( mici) de pui
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 6 cartofi
  • 1 ceasca orez
  • patrunjel tocat ( uscat am avut eu)
  • 1 lamaie( zeama)
  • putin ulei
  • 200ml samantana
  • 3 galbenuse de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam si ceapa si mai calim putin pana cand devine sticloasa. Stingem cu apa ( calda...eu mereu cand fac ciorbe am alaturi de oala in care fac ciorba o cartita in care fierb apa). Dupa ce da in clocot adaugam si pulpele de pui. ( inainte sa pun pulpele de pui in "ciorba" le-am oparit putin in apa cu un praf de sare sa iasa sabgele din ele...apoi le-am spalat bine si le-am bagat in ciorba). Potrivim gustul cu sare si piper. Adaugam cartofii taiati cuburi si cad cartofii sunt aproape fierti punem si orezul spalat. Cand carnea este fiarta adaugam zeama de lamaie.

Galbenusele se amesteca cu smantana si apoi cu ajutorul unui polonic aducem amestecul la temperatura ciorbei turnand zeama din oala. Rasturnam totul in oala. Punem patrunjelul tocat si apoi mai lasam sa fiarba putin.

Este prima data cand fac acest gen de ciorba....si am avut o surpriza placuta...a fost foarte apreciata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu galuste