Ciorba de pui cu paste cu ovaz

de katty in Ciorbe, 13 Dec 2021 | 2891 vizualizari

 

O ciorba de pui de tara e oricand binevenita. I-am adaugat niste paste de casa cu faina de ovaz in combinatie cu grau.

 

INGREDIENTE

  • 1 tacam pui de tara(aripi, spate, pipota, gat)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 cartof
  • 200 gr rosii pasate
  • zeama de varza dupa gust
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat fin
  • paste cu faina de ovaz ( 1 ou, 80 gr faina de ovaz, 20 gr faina alba de grau, sare, 1 lingura ulei de masline)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu paste cu ovaz:

Portionam  carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae scurgem zeama,. Curatam legumele si le spalam.  Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras, telina si ceapa cubulete. In zesama de la carne punem la fiert  morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Dupa 10 minute adaugam si cartoful taiat cubulete Cand legumele sunt moi punem rosiil, si carnea si mai fierbem 10 minute. Adaugam zeama de varza fiarta separat, piper macinat si daca mai este nevoie sare. Pentru paste punem intr-un castron toate ingredientele si framantam bine aluatul.Acesta trebuie framantat mai mult decat un aluat obisnuit de paste deoarece contine foarte putin glute. Formam o bila din aluat pe care o acoperim cu un prosop si o lasam in asteptare jumatate de ora. Intindem aluatul cu atentie(este foarte sfaramicios) in foaie cat mai subtire si taiem fasii subtiri. Punem o craticioara cu apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam sare si pastele(jumatate din ele). Fierbem 3-4 minute, apoi le scurgem si le adaugam in ciorba. Presaram deasupra patrunjel verde. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu paste cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de iarna