Ciorba de purcel

de novembber in Ciorbe, 7 Dec 2010 | 7486 vizualizari

 

Simplu si rapid cand vrei ceva cald si bun in burtica.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • o tija de celery (telina)
  • o mana de mazare
  • un ardei
  • un cartof mare
  • doi catei de usturoi
  • o conserva de rosii taiate (400g)
  • o lingurita pasta de ardei (Harissa)
  • o mana de orez
  • 2 funze de dafin
  • 2 boabe de ienibahar
  • patrunjel uscat
  • frunze de telina
  • bors (eu am pus 3 lingurite Bors Magic)
  • 4 linguri smantana dulce
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel:

  Carnea de purcel taiata bucati se pune la fiert cu frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se spumeaza bine si se scot frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga legumele taiate bucatele: morcov, pastarnac, ceapa, celery, mazare, ardei, cartof, usturoi, orezul si se lasa sa fiarba 20 min pana se inmoaie legumele. Se adauga rosiile de conserva, pasta de ardei, patrunjelul uscat si borsul, se micsoreaza focul si se mai lasa 10 min. Se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara cu frunze de telina taiate marunt, se potriveste de sare si piper.

  Se serveste cu smantana si ardei iute murat. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.12.2010, 21:31

super,5 furcu

susu 1

10.12.2010, 23:05

As manca ciorba din asta grasa si la ora asta si-mi place cum ai denumit-o de purcel

elena1988 1

01.03.2011, 09:47

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu bacon