Ciorba de rata cu smantana si galuste

de mihaelar63 in Ciorbe, 11 Feb 2014 | 7456 vizualizari

 

O ciorba simplu de preparat dar cu un gust de zile mari . Mi-a placut pentru ca nu era deloc grasa . Razand mi-am zis ,, Hagi Tudose precis nu ar fi fost multumit de ea'' Stelutele erau aproape inexistente :D!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os de la pieptul ratei cu carne pe el
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 cartof
  • 1 tija telina verde
  • 1 lingurita marar si tarhon uscat
  • 200 ml smantana slaba sau iaurt grecesc
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • ptr. Galuste :
  • 3 oua+ sare + unt cat o nuca + faina alba cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata cu smantana si galuste:

Curatati , spalati si tocati cubulete legumele .

Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat .

Am avut grija sa ramana carne suficienta .

Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata.

Dupa 30 minute cand  legumele si carnea sunt patrunse  preparati galustele .

Scoateti osul  , desprindeti carnea bucatele.

Puneti bucatelele de carne inapoi in ciorba .

Bateti ouale spuma,adugati sare,untul moale + faina alba treptat ,cat cuprinde

Cu ajutorul unei linguri pe care o umeziti la fiecare galusca puneti fasii de aluat in ciorba ce clocoteste la foc domol .

Condimentati cu marar , tarhon si piper , sare doar daca este nevoie .

Diluati smantana cu 200 ml zeama calda din supa si adugati in oala .

Serviti ciorba calda cu patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Faceti un mic efort de a folosi in alimentatie pasari de curte . Merita !!!

2

Ciorba cu legume trebuie fiarta intodeuna cu capac pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

12.02.2014, 09:27

Ce pofta mi-ai facut.

Pushaa 1

12.02.2014, 13:21

Teo 1

17.02.2014, 22:06

S-a inecat rata in smantana!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata