Ciorba de rosii ca la Arnota

de Panacris in Ciorbe, 23 Aug 2012 | 5708 vizualizari

 

In concediul acesta am avut privilegiul de a lua masa cu maicutele de la Manastirea Arnota, tocam intr/o zi de vineri zi de post. Zmeii mei erau cam sceptici ca nu vor avea deloc carne in meniu. Va asigur ca au fost foarte incantati si chiar s-au saturat. Printre merindele delicioase, am gustat o ciorbita de rosii super delicioasa. Eu pana acum nu am mancat ciorba de rosii, doar supa de rosii, vreau sa spun ca acum a devenit vedeta familiei, aceasta ciorba simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • morcovi 2 bucati, telina 1 bucata mica,
  • pastarnac 1 bucata mica,
  • rosii coapte 10 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare ioadata,
  • piper proaspat macinat,
  • leustean, cimbru si patrunjel proaspat,
  • orez 50 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii ca la Arnota:

Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se toaca marunt si se adauga la celelalte ingrediente. Se amesteca usor se completeaza cu apa si se lasa la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Spre fnal se adauga orezul curatat si saplat, lasandu/se sa ma fiarba cca. 10 minute. Se serveste fierbinte presarata cu verdeata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Irina 1

21.02.2013, 09:24

Trebuie sa aiba un gust delicios, cu rosiile coapte! Nu mai zic de parfumul leusteanului...

Gicuta 1

19.07.2015, 18:27

Cred ca-i o bunatate!

-Licurici- 1

19.07.2015, 18:48

Buna ciorbita, imi place..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de roşii cu tăiţei - de post