Ciorbă de roşii cu dovlecei

de carmenvlad in Ciorbe, 18 Aug 2011 | 24182 vizualizari

 

Toată aroma legumelor de vară este cuprinsă în această ciorbă de roşii cu dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 5 roşii mari, coapte bine
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei usturat verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă orez
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 2.5 l apă
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 linguriţa sare
  • 1 linguriţă Maggi, secretul gustului pentru legume
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • Câteva boabe de piper roşu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de roşii cu dovlecei:

Preparare Ciorbă de roşii cu dovlecei

Se curăţă legumele, se spală cu apă rece, se toacă mărunt şi dovlecelul se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pune uleiul, se căleşte ceapa, morcovul, usturoiul zdrobit şi ardeiul gras. Din când în când se mai pune puţină apă. Se adaugă dovlecelul şi apoi roşiile date  la robot. Se lasă să mai dea câteva clocote (totul durează 8-10 minute) şi apoi se opreşte focul. Se pun 2.5 l apă într-o oală, se pune sarea, boabele de piper şi se pune la fiert. Când apa a dat în clocot se răstoarnă zarzavatul călit. Se adaugă secretul gustului, busuiocul uscat, se acoperă oala şi se mai fierbe 20 de minute. Se spală orezul şi se adaugă peste ciorbă. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, se opreşte focul, se pune leuştean verde tocat mărunt, ardeiul verde usturat, se acoperă oala şi se mai lasă 10 minute.

Ciorba de roşii cu dovlecei se serveşte simplă, fără alte adaosuri, tocmai pentru a savura aroma legumelor proaspete. Este foarte buna şi rece, abia scoasă de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de roşii cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste