Ciorba de salata verde

de papabundetot in Ciorbe, 29 Iul 2013 | 9189 vizualizari

 

Astept de multa vreme sa fac aceasta reteta mai ales ca este ciorba mea preferata. Pe mine din punct de vedere culinar pot spune ca sunt extrem de putine preparate care m-au impresionat vreodata,insa despre ciorba asta cred ca as putea scrie o carte atat de mult imi place.Este adevarat ca pentru a fi pe deplin apreciata de mine ea trebuie sa fie facuta ori de mine,ori de unchiul meu de la Blaj,de la care am si furat reteta :) Nu sunt o gurmanda de felul meu insa ciorba de salata verde pot manca pana nu ma mai ridic de la masa,atat mi se pare mie de deosebita aceasta mancare.As putea trai numai cu ciorba asta pana la sfarsitul vietii si nu m-as plictisi doar ca..are cam multe calorii si nu cred ca ar fi bine sa mananc prea mult si prea des. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 capatani salata verde
  • 5 felii slaninuta de tara (din Ardeal)
  • 3 oua pentru omleta si 2 la sfarsit
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • ulei de masline
  • supa de pui
  • 6 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Usturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat. Intr-o tigaie am prajit slaninuta taiata bucati mici pana a devenit crocanta,am pus-o apoi peste salata cu tot cu grasimea pe care a lasat-o.Am adaugat apoi in oala supa de pui din cub,si am lasat la fiert.

Intr-o alta tigaie am facut o omleta din 3 oua,pe care am taiat-o cubulete si am adaugat-o apoi in oala.Am mai lasat la fiert pana cand salata a fiert complet,apoi am stins focul.

Dupa ce ciorba s-a mai racit putin am adaugat in ea si 2 oua batute cu 200 ml smantana.

Cam asta a fost ciorbita mea,se face extrem de repede si este nemaipomenit de  gustoasa cel puntin pentru gustul meu.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata de padure (untisor)