Ciorba de salata verde

de mirela0911 in Ciorbe, 1 Aug 2016 | 14656 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa ciorba de salata, dar si cand o pregatesc, neaparat trebuie sa fac si mamaliga cu branza langa ea. Altfel nu merge, la mine! In combinatia asta e irezistibila.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg salata verde creata
  • 1 ceapa
  • slanina prajita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
  • otet dupa gust
  • sare
  • 4 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna. 
Slanina se taie felii, se cresteaza si se prajeste putin intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se piseaza. 
Cand este aproape gata salata, se pune si slanina pentru a-i da putin gust de afumatura. La final se adauga usturoiul, se scoate ceapa apoi se ia oala de pe foc. 
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu smantana. Cand s-a mai racorit putin ciorba, se pun vreo doua polonice din ciorba peste smantana, se tempereaza apoi se toarna in oala amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si Otet dupa gust. 
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga boiaua, se amesteca repede si se stinge cu putina ciorba. Se toarna in oala pentru a-i da ciorbei putina culoare. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste atat calda cat si rece, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita