Ciorba de salata verde cu afumatura.

de lilik in Ciorbe, 17 Iul 2013 | 9000 vizualizari

 

Ciorba asta se numara printre preferatele mele de cand eram copil si cum imi ramasesera cateva costite afumate m-am pus pe treaba.A iesit o minunatie de ciorba de salata ardeleneasca,ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa (rosie am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 2-3 capatani de salata verde(ale mele erau marisoare,,ca imi place ciorba deasa)
  • 6-7 bucati de costite afumate de porc
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2 linguri de faina
  • ulei de masline
  • 200 ml smantana groasa
  • 200 ml lapte dulce
  • usturoi dupa gust
  • 1 ou + 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura.:

Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.

Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa din lingura cand o mancam :D.

Subtiem smantana cu laptele si decojim rosiile si le pasam la blender.

Punem pe foc o cratita in care punem 5-6 linguri de ulei de masline si punem faina,cand devine usor maronie(mai mult bej) punem rosiile pasate la blender si smantana subtiata,iar daca mai este nevoie punem si 2 polonice de zeama din oala.Cand rantasul da in fiert il punem in oala de ciorba si cand incepe sa clocoteasca punem punem si salata.

Lasam sa fiarba la foc mic inca 15 minute(aproximativ,dar depinde cat de fiarta va place salata),potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 2-3 minute sa se racoreasca apoi batem oul cu galbenusul cu un praf de sare si adaugam ciorba din oala pana le aducem la aceeasi temperatura,apoi punem ouale in oala impreuna cu usturoi pisat dupa gustul fiecaruia.

Mie ciorba asta imi place numai un pic calduta.

TIPS-URI

1

eu rup salata deoarece stiu de la altii ca daca o tai cu cutitul devine amara.

2

eu nu am pus niciodata la ciorba omleta,dar daca va place o puteti pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de salată verde – Multicooker