Ciorba de vaca

de Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe, 21 Mai 2010 | 9266 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de vacuta ca la mama acasa, stiti voi o ciorbita din aia cu care sa te dregi dimineata dupa o noapte de distractie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g antricot sau muschiulet de vaca;
  • 1 rasol mare cu maduva;
  • 2 rosii;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 2-3 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • albitura;
  • 1 telina mica (100g);
  • 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
  • 1 lingura de leustean verde, tocat;
  • 2 linguri bors pudra;
  • 3 colacei de fidea;
  • 3 litri de apa;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vaca:

Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.

Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana.

Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa, albitura, morcovul, telina, concentratul de vaca, rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute.
Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper).
Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.

Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi. Adaugati o lingura de smantana in farfurie si consumati-o cu paine de casa si ardei iute.

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bucataria_lui_Tavi 1

22.05.2010, 09:31

Multumesc si va astept pe toti, cu mare placere, la Concurs.

Bucataras Medi 1

23.05.2010, 12:50

buna, buna................

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare