Ciorba de vara cu ciuperci

de Corinuta in Ciorbe, 15 Mai 2011 | 3921 vizualizari

 

Nu, n-a venit vara.....inca! Dar eu o astept cu bratele deschise :))

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben
  • 3-4 linguri mazare
  • 4-5 ciuperci
  • 200 ml pulpa de rosii
  • 50 g fidea
  • 1 cartof mare
  • 2-3 linguri ulei
  • sare,piper macinat
  • bors sau zeama de lamaie
  • verdeata tocata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu ciuperci:

Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate, pulpa de rosii, cartoful, sare, piper. Se adauga 3 litri de apa calda si se fierbe la foc mic 10 minute.

Se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi fideaua si se lasa sa dea cateva clocote. Se acreste cu zeama de lamaie sau 500 ml bors, daca aveti. Se presara verdeata tocata si se serveste.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena(de post)