Ciorba de varza acra cu afumatura

de diaconta in Supe/Ciorbe, 18 Dec 2010 | 37678 vizualizari

 

Cred ca am planuit sa fac ciorbita asta de cand am pus varza la murat.Ce buna este acum inainte de sarbatori,dar va fi la fel de buna si dupa.....sarbatori,sa ne dregem dupa prea multe bunatati.

 

INGREDIENTE

  • o capatana mica de varza murata
  • 2 morcovi
  • o bucata de carnat afumat
  • 1 lingura orez
  • 150 ml smantana
  • 1 pahar cu moare de pe varza
  • ardei rosu
  • piper, pudra de legume
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu afumatura:

Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare.

Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul spalat,ardeiul rosu ,piper si moarea de pe varza. Moarea se fierbe separat pana cand da un clocot,abia apoi se adauga la ciorba.

Cand si orezul este fiert,se pune smantana intr-un vas si se pune peste ea cate o lingura de supa fierbinte.Se amesteca tot timpul.Vom proceda asa pana cand smantana are temperatura ciorbei.Apoi se pune peste ciorba.

Eu nu am pus sare pentru ca nu a fost nevoie,atat varza cat si carnatii sunt deja sarati,dar fiecare poate sa faca dupa gustul lui.

Se adauga si mararul verde si gata ciorbita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu ciolan