Ciorba de varza cu os garf afumat si orez

de mihaelar63 in Ciorbe, 29 Noi 2015 | 3923 vizualizari

 

Nu au nu stiu cata carne oasele garf [https://dexonline.ro/lexem/garf/22805] afumate dar sunt ideale pentru a da gust bun unei ciorbe de varza sau fasole .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 os garf afumat 1 ceapa galbena
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 pahar bukion rosii
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 crenguta uscata de cimbru
  • sare
  • smantana -acultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu os garf afumat si orez:

  1. Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa .
  2. daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop].
  3. Legumele se spala si se curata.
  4. La oala  clocotinda se aduga ceapa uscata intreaga si morcovii taiati rondele. Se mai pun pastele de ardei, mararul si cimbru.
  5.  Dupa 20 minute cand morcovii sunt patrunsi se aduga si varza taiat fideluta si  orez.
  6. 10 minute  sunt suficiente verzei sa se fiarba.
  7. In acest moment se acreste cu bulion si se sareaza daca este nevoie.
  8. Serviti  ciorba decorata cu marar verde si codite de ceapa verde.
  9. Noi am servit cu ridichi ceapa verde si ardei iute.
  10. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Oasle afumate sunt foarte sarate .Adugati sare doar la sfarsit dace este necesar .

2

Doritorii pot pune si smanatna in ciorba de varza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu os garf afumat si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Adele 1

01.12.2015, 07:32

Catalina L 1

02.12.2015, 14:41

vreau o portieeeeeeeeeeeeee

Gicuta 1

03.12.2015, 09:02

Buna ciorbica si eu folosesc oase garf

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prima mea ciorba de perisoare