Ciorba de varza -de post

de Cris2711 in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 31278 vizualizari

 

Aveam pofta si de ciorbitza de varza dar si de varza calita,azi am ales ciorbitza, klaro=))))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei
  • 1/2 lingurita sos de hrean
  • 100 ml bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza -de post:

Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.

Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.

Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.

Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.

Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.

Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.

Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.

Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.

Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.

Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.

Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se alege o varza moale,se fierbe mai repede si este mai buna la gust.

2

Sosul de hrean ii da un gust special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza -de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza