Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

de nadina73 in Ciorbe, 9 Dec 2010 | 7875 vizualizari

 

Sincer ,chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie de ciorba. Cine papa o farfurie, cu siguranta mai cere si supliment

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g carne de porc taiata cubulete mici
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • radacina patrunjel
  • o bucata telina mai mica
  • frunze de patrunjel si telina
  • ardei rosu 1/2
  • 4 linguri zarzavat pt ciorbe(vezi retata postata)
  • sare
  • 500 ml zeama de varza sau cum se mai zice la noi MOARE
  • 100 g fidea de casa (taitei de casa fini)
  • 1 lingura ulei
  • 2 cuburi vegeta naturala(reteta  sylvia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare":

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia).

Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba. Se pun si frunzele de patrunjel si telina , se lasa sa fiarba 30 minute (la final eu scot frunzele de patrunjel si telina afara, pitici nu papa daca vad in ciorba ,sant tare mofturosi)

Cand carnea e fiarta se pune fideaua (taitei de casa cum mai zicem noi ardelenii)se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se pune moarea (zeama de varza),eu am pus 2 cani mari,se mai da un clocot si ciorbica e gata.

La final se pun frunze patrunjel si telina tocate

Ps:la fel de bine se poate pregati si in varianta de post, fara carne si se inlocuieste fideaua cu orez, e minunata.

concluzia:O ciorba rapida ,si ieftina(cat de cat) si buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

susu 1

10.12.2010, 22:22

Sunt o mare ciorbareasa si nu refuz o portie de oriunde ar fi. Arata ispititor

MIUTA 1

12.12.2010, 16:38

foarte bun,5 furcu

tanyapatap 1

12.12.2010, 17:49

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda