Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon

de delia64 in Ciorbe, 3 Iul 2014 | 4794 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea, este o ciorba racoroasa de nu te mai saturi, daca nu credeti incercati si veti vedea

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cap de vitel
  • 200 gr. orez
  • 500 gr. spanac
  • 250 gr. smantana
  • tarhon verde
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon:

Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa  cu o lingurita de sare .

Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand .

Curatam ceapa si o taiem marunt .

Spalam spanacul si il taiem fasii .

Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit .

Cand carnea este fiarta strecuram zeama si lasam capul la racit .

Zeama se pune la fiert , adaugam ceapa si spanacul .

Carnita de pe capul de vitel o taiem bucatele si o adaugam in oala cu ciorba .

Batem ouale cu smantana  si zeama de la o lamaie , punem 2 polonice de ciorba peste ouale batute , amestecam sa se omogenizeze  , apoi  turnam peste ciorba .

Adaugam orezul , tarhonul si patrunjelul taiate marunt .

Condimentam cu piper si vegeta si mai lasam sa dea cateva clocote ,

Se serveste cu smantana si ardei iute .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Cand se adauga smantana si oul se da focul foarte incet pentru a nu se branzi ciorba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

delia64 1

04.07.2014, 10:20

Mokuska , asa este draga mea , am cumparat un jumate de vitel si l-am impartit cu mama , asa ca am carnita sanatoasa .

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:51

delia64 1

05.07.2014, 11:56

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu rasol de vita