Ciorba falsa de burta - cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Feb 2017 | 25406 vizualizari

 

 Mi-am dorit o ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana. M-am chiar ambalat ca toata lumea ii spune ciorba falsa de burta. Ba chiar mi-a fost ciuda. Cert este ca, dupa ce am preparat ciorbita, am admis ca seamana grozav cu cea de burta. Ba chiar forma si textura fasiilor de pleurotus ar putea sa pacaleasca pe un necunoscator :))) .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 gogosar marinat
  • 6 catei usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar iute
  • 1 virf cutit pudra de turmeric
  • sare
  • piper
  • otet/optional
  • zeama de pe gogosarii marinati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta - cu ciuperci pleurotus:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Curatati usturoiul.
  3. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana.
  4. Caliti usor legumele in ulei.
  5. Turnati deasupra 2 l apa. Sarati.
  6. Tot acum se adauga foaia de dafin si boabele de piper.
  7. Ciupercile se spala si se taie codita felii subtiri. Restul pleurotisului se taie fasii subtiri.
  8. Puneti coditele feliate cand apa incepe sa fiarba. Acestea au o textura mai densa si trebuie sa fiarba mai mult.
  9. Dupa 10 minute, se adauga pleurotisul taiat fasii.
  10. Reduceti intensitatea fierberii.
  11. Dati usturoiul prin presa speciala si adaugati in zeama.
  12. Amestecati smantana cu mustar, pudra de turmeric, zeama de gogosar marinati si diluati cu zeama calda de la ciorba.
  13. Adaugati amestecul cu smantana in restul ciorbei si amestecati.
  14. Spalati ardeiul iute si taiati-l rondele.
  15. Gustati si sarati/ acriti/ piperati daca este nevoie.
  16. Serviti ciorba de burta cu ardei iute.

   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca va place ciorba de burta, va va placea si aceasta cu pleurotus. Ba chiar este mai delicata pentru ca nu se simte ,,aroma '' de burta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta - cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

BogdanAR 1

07.01.2018, 00:09

PS. Vedeti cum graba strica treaba... Ceea ce am comentat e valabil pentru ciorba de burta,dar am incurcat treburile. E bine si asa

mihaelar63 1

07.01.2018, 01:11


Acum este musai sa o incerci si pe asta
Daca te-ai inspirat din modul de preparare al ciorbei de burta postate de mine , ma bucur . Eu alaltaieri am terminat o oala mare -mare din care s-au ospatat musafiri si chiar cine a venit cu sfintirea casei

rodicaspring 1

07.02.2021, 12:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza rosie cu afumatura