Ciorba taraneasca

de MIUTA in Ciorbe, 25 Mai 2011 | 12673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • patrunjel radacina
  • o bucata de telina
  • o radacina de pastranac
  • 2 cartofi
  • varza alba
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii 
  • mazare
  • fasole verde
  • 200 ml bulion
  • verdeata(leustean,patrunjel,tarhon)
  • sare,piper,boia
  • ulei
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca:

Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit. Adaugam o lingura de boia si amestecam.Trebuie sa avem grija sa dam focul cat mai incet cand punem boiaua sa nu se amarasca. Foarte repede turnam carnea fiarta cu apa in care a fiert peste amestecul de morcov,ceapa si boia. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam primele legume la fiert:morcovul, radacina de patrunjel, radacina de pastranac si telina taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte adaugam varza taiata fideluta, ardeiul rosu, fasolea verde si cartofii cubulete. Aproape de sfarsit pun mazarea din borcan care e fiarta si rosiile decojite de coaja si taiate cubulete. Cand este gata adaugam bulionul si verdeata tocata fin. Potrivim de sare si piper

Se serveste simpla,cu smantana sau ardei iute murat in functie de preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprioara