Ciorba taraneasca de legume

de Ela68 in Supe/Ciorbe, 29 Mai 2013 | 29554 vizualizari

 

Ador ciorbele de vara, cand se gasesc legume proaspete, cartofi noi si morcovi, dovlecei, fasole galbena si mai ales floare de marar. Toate, dau o aroma deosebita . Daca mai folosesc si bors acru facut in casa si mult leustean, pot spune ca nu-mi doresc altceva de mancare decat aceasta ciorba de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi noi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras 1
  • 50 gr fasole galbena
  • 1 dovlecel
  • 1 mana mazare noua
  • 5-6 cartofi noi mici
  • sare, dupa gust
  • 50 ml ulei pentru calit
  • 2-3 flori marar verde
  • 2 legaturi leustean
  • 1 litru bors
  • 2 galbenusuri
  • smantana pentru servit
  • Am folosit o oala de 5 kg.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de legume:

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.

Se pun legumele la calit 2-3 minute.

Adaugam sarea si  apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite. 

Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.

Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.

TIPS-URI

1

in functie de preferinte puteti renunta la unele dintre legume si adauga ce va place preparand o ciorba de legume pe gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu taitei de casa