Ciorba taraneasca de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Dec 2014 | 11501 vizualizari

 

Mereu pun separat cozile si capetele de peste . Se prepara cea mai buna ciorba din ele .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de crap
  • 500 gr medalioane de mreana
  • 100 gr macrou afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 ceapa galbena
  • 6 catei usturoi
  • 10 cm praz
  • 1/2 telina mica
  • 1 felie de varza
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar suc de rosii
  • 3-4 felii gogosari in otet + zeama de la ei
  • marar verde
  • telina verde
  • tarhon congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de peste:

Legumele se curata , se spala .

Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa .

Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul  asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati.

Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca si se adauga 3-4 l apa ,macroul afumat , foaia de dafin si crenguta de cimbru .

Dupa 10 minute se pune cartofii, mazareasi varza taiata fideluta .. Dupa inca 10 minute se pune si sucul de rosii .

Puneti pestele in ciorba si dati un clocot de 5 minute la foc mic [ sa nu se imprastie ].

Se adauga gogosarii rosii in otet , feliati . Se drege gustul cu zeama de pe gogosari.Se aduga tarhonul , mararul si telina verde .

Serviti ciorba . In fiecare farfurie puneti cate un medalion de mreana si serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

22.12.2014, 00:21

La culori ma pricep

Panacris 1

29.01.2015, 09:11

ianculubita 1

29.01.2015, 09:45

mmm,ce de legume!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza